Berlin-Moskova İHA gerilimi
Dış Haberler
Almanya'nın Leipzig/Halle Havalimanı'nda 4 Ağustos'ta bulunan bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) Berlin ile Moskova'yı karşı karşıya getirdi. Berlin yönetimi saldırı girişiminden Rusya'yı sorumlu tutarken sahipsiz İHA'nın yankıları sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ve İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, düzenledikleri basın toplantısında, saldırı girişiminden Rusya'nın sorumlu olduğunu belirterek "hibrit saldırının sorumlusu" Moskova'ya uygulanacak yaptırımları duyurdu.
RUS EVİ KAPATILACAK
Önceki gün ilan edilen yaptırım kararları uyarınca Rusya'nın Bonn'daki Başkonsolosluğu en geç 18 Eylül'e kadar kapatılacak. Berlin'de kültür, bilim ve eğitim faaliyetleri yürüten "Rus Evi" de kapatılacak. Her ikisinin tüm çalışanları ile aile üyelerinden, Federal Almanya Cumhuriyeti topraklarını mümkün olan en kısa sürede terk edecek.
CİDDİ BİR HATA YAPILIYOR
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Friedrich Merz başkanlığındaki Alman hükümetinin suçlamalarına ve ilan ettiği yaptırımlara jet hızıyla tepki gösterdi.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.



