Yatsı19:57·İmsak 05:41 İstanbul21°·Açık Nöbetçi eczane:Adalar 11 Ekim 2026, Pazar
Ara

Fintech girişimi Provenance, 212'den 500 bin dolar yatırım aldı

Teknoloji17 Ağustos 2026 10:0017 Ağustos 2026
Fintech girişimi Provenance, 212'den 500 bin dolar yatırım aldı

Fintech girişimi Provenance, 500 bin dolar yatırım aldı. Şirketin 500 bin dolarlık yatırım turu 212 tarafından gerçekleştirildi. ABD merkezli Provenance, yeni gelen yatırımı ürününü geliştirmek ve Orta Doğu, Amerika ve Asya pazarlarında büyümek için kullanacağını açıkladı. 

2026 yılında Tuna Üsküdar, Arda Dinç ve Chris Risio tarafından kurulan şirket, yatırım bankaları, özel sermaye fonları ve kurumsal finans ekipleri için yapay zeka destekli finansal model doğrulama ve kontrol altyapısı geliştiriyor. Platform, finansal modellerde ve sunumlarda yer alan bilgileri kaynak dokümanlarla karşılaştırarak hata, tutarsızlık ve olası veri sorunlarını tespit ediyor. Böylece finans ekiplerinin hazırladığı çalışmaların daha güvenilir ve denetlenebilir olmasını sağlıyor. Şirketin çözümü özellikle Excel ve PowerPoint gibi araçlarda yapılan değişiklikleri takip ediyor.

Provenance, bir finansal modeldeki verinin nereden geldiğini ve zaman içinde nasıl değiştiğini görünür hale getirirken dijital kontrol ve onay mekanizmaları da sunuyor. Bu sayede ekiplerin finansal modelleri manuel olarak incelemek ve onaylamak için harcadığı zamanı azaltmayı hedefliyor.

… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.

Kaynağından oku · webrazzi.com ↗
Bu içerik otomatik olarak derlenmiştir. Tüm hakları özgün yayıncısına aittir (webrazzi.com).

İlgili Haberler