Konya Gastrofest için geri sayım başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 4. Konya Gastronomi Festivali (GastroFest) ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Altay, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ün geçmişin izlerini taşıyan bir tarih hazinesinin ötesinde; toprağın emekle, emeğin üretimle, üretimin ise sofra kültürüyle buluştuğu büyük medeniyet yürüyüşünün en güçlü tanıklarından biri olduğunu ifade etti.
FESTİVALİN BU YIL Kİ TEMASI “EKMEK”
Konya GastroFest’in tanıtımını Çatalhöyük’te gerçekleştirmenin son derece anlamlı olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Bugüne kadar bilinen en eski mayalanmış ekmek örneğini Çatalhöyük’te bulundu. Bu nedenle bu yılki festival temasını “ekmek” olarak belirledik. 4. Konya GastroFest’in tanıtımını Çatalhöyük’te gerçekleştirerek; bir bakıma ekmeğin binlerce yıllık hikâyesini, başladığı topraklarda yeniden anlatıyoruz. Geçmişin bereketini bugünün sofrasıyla buluşturuyor; Konya’nın kadim yemek kültürünü hep birlikte geleceğe taşıyoruz” dedi.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.



