Sabah06:39·Öğle 13:04 İstanbul17°·Az bulutlu Nöbetçi eczane:Adalar 17 Eylül 2026, Perşembe
Ara

Siyasette çürümenin fotoğrafı: 'AKP'ye geçmiyorum' tekzibi yoldayken Erdoğan rozetini taktı

Gündem18 Ağustos 2026 11:1929 gün önce
Siyasette çürümenin fotoğrafı: 'AKP'ye geçmiyorum' tekzibi yoldayken Erdoğan rozetini taktı

Haber Merkezi

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl'ün yerel basına çektiği "AKP'ye geçecek" tekzibi yoldayken, kendisi AKP'nin yolunu tuttu. 22 Temmuz'da postalanan tekzip gazeteye ulaştığında Bingöl, yaklaşık iki haftadır AKP üyesiydi.

CHP’den istifa ederek AKP’ye katılan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün parti değişikliği öncesinde yerel basına gönderdiği tekzip yerine ulaştığında kendisi çoktan AKP’ye geçmişti.

Tuzla’da yayın yapan Çağdaş Tuzla gazetesi, Bingöl’ün AKP’ye geçebileceğine ilişkin kulis bilgilerini daha önce kamuoyuna duyurmuştu. Gazete, Bingöl’ün parti değiştirmek için zemin hazırladığı ve bazı CHP’li belediye meclis üyeleriyle de bu konuda görüştüğü iddialarını haberleştirdi.

Tuzla Belediyesi ise söz konusu haberlerin ardından 22 Temmuz’da noter aracılığıyla gazeteye tekzip gönderdi.

Tekzip metninde, Bingöl’ün AKP’ye geçeceğine yönelik iddialara tepki gösterilirken, “Parti değiştirme iddialarının habere eklenmesi de iyi niyetten uzak olunduğunun göstergesidir” ifadeleri kullanıldı.

… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.

Kaynağından oku · haber.sol.org.tr ↗
Bu içerik otomatik olarak derlenmiştir. Tüm hakları özgün yayıncısına aittir (haber.sol.org.tr).

İlgili Haberler