Yatsı20:56·İmsak 05:02 İstanbul21°·Açık Nöbetçi eczane:Adalar 7 Eylül 2026, Pazartesi
Ara

Trump'a rağmen: Sendikalar temiz enerji ve güvenceli işler için mücadele ediyor

Gündem3 Eylül 2026 05:004 gün önce
Trump'a rağmen: Sendikalar temiz enerji ve güvenceli işler için mücadele ediyor

Dharna NOOR 

"Ülke genelinde verdiğimiz mücadele hem sanayide hem de iklim çevrelerinde tüm bakış açısını değiştirdi. Artık kimse işçi ücretlerini ve iş güvencesini hesaba katmadan yeni bir enerji yatırımı planlayamaz."

"İklim değişikliğinin ne kadar gerçek ve yakıcı olduğunu, bundan da en ağır darbeyi işçilerin aldığını o zaman acı bir şekilde fark ettik."

2012’deki Sandy Kasırgası’ndan bu yana giderek büyüyen işçi hareketi, iklim krizi ve ekonomik eşitsizlikle ön saflarda mücadele ediyor.

Ryan McElroen, okyanusun ortasındaki işine başlamadan önce yıllarca New York metrosunun yer altı tünellerinde tamirat yaptı. "İşteyken karanlıktan başka bir şey görmezdim, sonra kendimi bambaşka bir dünyada buldum" diyor.

McElroen, iki yıl önce Uluslararası Elektrik İşçileri Sendikası (IBEW) tarafından açılan deniz üstü rüzgâr sektörü eğitimlerine katıldı. O günden bu yana New York’un ilk büyük ölçekli rüzgâr santrallerinin kurulumunda birer aylık vardiyalarla çalışıyor.

Bu değişim onun için bir dönüm noktası oldu. Tünellerdeki fareleri izlemek yerine artık gemisinin yanından süzülen fokları ve yunusları seyrediyor. Empire projesindeki vardiyaları açık denizde gün batımıyla noktalanıyor.

… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.

Kaynağından oku · birgun.net ↗
Bu içerik otomatik olarak derlenmiştir. Tüm hakları özgün yayıncısına aittir (birgun.net).

İlgili Haberler