CHP'de Gürsel Tekin krizi: 'Fiili durum yarattı, görevden alma yetkisi yok'

Haber Merkezi
CHP, İstanbul İl Başkanlığına ilişkin formül arayışında. Son dönemde krize dönüşen Gürsel Tekin'in mahkeme kararı nedeniyle yönetimden tamamen koparılamadığı ancak yeni bir görevlendirme üzerinde durulduğu belirtiliyor. CHP'li kurmaylar "Ne görevden alma ne de atama yapma yetkisi var. Gürsel Tekin, fiili bir durum yarattı" diyor.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün Genel Merkez’de toplandı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda iç politikadaki gelişmeler, ekonomik kriz ve partideki son durum ele alındı.
Özgür Özel ve 90 milletvekilinin CHP’den ayrılarak YENİ Parti’yi kurmasının ardından yapılan ilk MYK toplantısına CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, Grup Başkanvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Rahmi Aşkın Türeli de katıldı.
Toplantıda İstanbul İl Başkanlığı'nın da masaya yatırıldığı öğrenildi.
İl Başkanı ataması gündemde: 'Tekin’in ne görevden alma ne de atama yapma yetkisi var'
ANKA Haber Ajansı'nın CHP'li kurmaylara dayandırdığı haberine göre, yönetim, İstanbul İl Başkanlığı'na ilişkin bir formül arayışında.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.



