Gülistan Doku dosyasında dikkat çeken mal varlığı: Aylık 700 bin TL kira geliri!

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun cinayetinin ardından başlatılan soruşturma genişleyerek devam ediyor.
Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabah saatlerinde 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.
EMNİYET MENSUPLARINA YÖNELİK OPERASYON: 18 GÖZALTI
Sözcü'nün haberine göre soruşturma kapsamında, Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel döneminde adli süreçte usulsüzlük yaptıkları ve delillere müdahale ettikleri iddia edilen şüphelilere yönelik Nevşehir, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu illerdeki 21 adrese baskın yapıldı.
TÜM DETAYLAR TİTİZLİKLE ELE ALINIYOR
Operasyonlarda aralarında Nevşehir Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Aslan, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser, 1 başpolis, 10 polis memuru, 1 bilgisayar işletmeni ve 3 emekli polisin yer aldığı 18 şüpheli gözaltına alındı.
Firari 1 şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor.
Öte yandan tutuklu eski Vali Tuncay Sonel hakkında, bir kadını tehdit ettiği, telefonunu değiştirdiği, aracına takip cihazı yerleştirerek yurt dışına gitmesine zorladığı yönündeki iddialara ilişkin işlemlerin de sürdürüldüğü bildirildi.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.



