Isparta'da ekmeğe 5 TL zam: Vatandaş pahalı dedi, fırıncılar maliyetleri işaret etti

Isparta’da 1 Ağustos’tan itibaren geçerli yeni tarifeyle 240 gram ekmek 20 TL, simit 20 TL, 450 gram ev ekmeği ise 40 TL’ye yükseldi. Vatandaşlar zammı yüksek bulurken, fırıncılar artan un, enerji ve işçilik maliyetleri nedeniyle fiyat artışının zorunlu olduğunu belirtti.
Isparta'da 1 Ağustos’tan itibaren geçerli yeni tarifeyle ekmek, simit ve ev ekmeğine zam geldi. 240 gram ekmek 20 TL, simit 20 TL, 450 gram ev ekmeği ise 40 TL olurken; fırıncılar artan maliyetleri gerekçe gösterdi.
YURTTAŞTAN TEPKİ GELDİ
İsmail Tunçbilek isimli vatandaş her ürüne zam geldiğini belirterek, "Her şeye zam geliyor. Yapacak bir şey yok. Fırıncılar ne yapsın? Onlar da maliyeti kurtarmıyor demek ki zam yapıyorlar. Buğday fiyatı düşerse ekmek fiyatı da düşer." dedi.
Ahmet Polat, "Eskiden fakirin makarnası vardı, şimdi ona da zam geliyor. Fakir fukaraya çok zor. Millet çöpten bir şeyler topluyor." diye konuştu.
Mehmet Çatak, "Mazot 83 liraya çıktı diyorlar ama yine de bu ekmek 20 lira olmamalı. Bana göre 10 lira civarında olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.



