Öğle13:16·İkindi 17:10 İstanbul24°·Parçalı bulutlu Nöbetçi eczane:Adalar 1 Ağustos 2026, Cumartesi
Ara

Kerkük’te ortaklık büyüyor

Gündem30 Temmuz 2026 07:002 gün önce
Kerkük’te ortaklık büyüyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Kerkük’te faaliyet gösteren BP Energy Company of Kirkuk Limited’in (BP ECKL) yüzde 15 hissesini satın almasının ardından Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kerkük Valisi Mehmet Seman Ağa’yı bakanlıkta kabul etti.

ENERJİYE TARİHİ VURGU

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, “Kerkük, sadece zengin enerji kaynaklarıyla değil, asırlardır süren ortak tarihimiz, kültürümüz ve sarsılmaz gönül bağlarımızla kalbimizde yer alan stratejik bir merkezdir. Türkiye Petrolleri’nin Kerkük’teki 3 milyar varil potansiyelli BP ortaklığına katılımı, enerji diplomasimiz kadar, Kerkük ile aramızdaki köklü tarihî ve kültürel bağlar açısından da önemli bir adımdır” dedi.

KALKINMA VE İSTİKRAR

Bayraktar, anlaşmanın ardından Kerkük Valisi Mehmet Seman Ağa ile bir araya gelerek bölgenin kalkınması ve istikrarı için yapabilecek projeleri değerlendirdiklerini de ifade etti. Bayraktar, “Ortak tarihimizden aldığımız ilhamla Irak’ın istikrarına, ülkemizin enerji geleceğine katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Söz konusu proje, Irak’ın en önemli hidrokarbon üretim bölgelerinden biri olan Kerkük’teki Baba ve Avanah kubbeleri ile Bai Hassan, Jambur ve Khabbaz sahalarını kapsıyor.

… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.

Kaynağından oku · posta.com.tr ↗
Bu içerik otomatik olarak derlenmiştir. Tüm hakları özgün yayıncısına aittir (posta.com.tr).

İlgili Haberler