PKK’den ‘çerçeve yasa’ uyarısı: Pratikleşmesini engelleyen bir durum ortaya çıkaracaktır

Kendini fesheden PKK, Barış ve Demokratik Toplum Süreci’ne kapsamında çıkarılması beklenen çerçeve yasaya ilişkin bugün bir açıklama yaptı.
"Çözüm süreci olacaksa yaklaşımın bu olması gerekmektedir"
Hareket Yönetimi adına yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
"Türkiye halklarının geleceğini ilgilendiren kök yasayla ilgili tartışmalar çeşitli biçimde sürmekte ve kamuoyuna yansımaktadır. Yapılan tartışmalar ve açık kaynaklardan yansıyanlara baktığımızda bu yasaya ne kadar ciddi yaklaşılıyor konusunda kuşkular oluşmaktadır.
Rêber Apo, 20 Temmuz tarihli görüşmede çıkacak yasanın basit, dar ve geleceğe hizmet etmeyen biçimde olmaması ve karşılıklı hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiğini vurgulamıştır. Çünkü bu yasanın Kürt halkıyla Türk devleti arasındaki yüz yıllık kopukluğu gidermede önemli bir adım olması beklenmektedir. Dolayısıyla barışı hedefleyen bir yasa özelliği taşıması önemli olmaktadır.
Dünyanın her yerinde olduğu gibi barış en başta da dilde başlar. Kendini feshetmiş ve Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleyi sonlandırmış bir örgüt için hala ‘terör’ ‘terör örgütü’ kavramlarını kullanmak daha baştan halklarımızın geleceğini ilgilendiren bir süreci sorunlu hale getirmek olur. Daha baştan hassasiyetlere dikkat etmemektir. Özcesi dil, tanımlama ve içeriğin amaca uygun olması sürecin ilerlemesi için çok önemlidir.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.



