Siber Vatan'da temizlik operasyonu: 7 ayda 6 bin 644 hesaba erişim engeli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yürütülen koordineli çalışmalar kapsamında dijital alanda terör propagandası ve dezenformasyon faaliyetlerine yönelik önemli sonuçlar elde edildi.
Son 7 aylık süreçte gerçekleştirilen teknik incelemeler, dijital ağ analizleri ve adli işlemler neticesinde toplam 6 bin 644 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli tedbiri uygulandı.
3 BİN 679'U FETÖ İLE BAĞLANTILI
Yapılan incelemelerde erişim engeli getirilen hesapların 3 bin 679'unun FETÖ ve örgütle iltisaklı yapılarla bağlantılı olduğu belirlendi.
Bunun yanı sıra, terör örgütlerini öven, teşvik eden, dezenformasyon yayan ve Türkiye'ye yönelik psikolojik harekât faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen 2 bin 965 hesap hakkında da ilgili kurumların koordinasyonuyla hukuki ve idari süreçler tamamlanarak erişim engeli kararları uygulandı.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.



