Yapay zeka destekli otonom robot sistemleri geliştiren girişim: Neuromorphic

Robotlar, üretim hatlarından enerji tesislerine, inşaat sahalarından güvenlik operasyonlarına kadar birçok alanda giderek daha fazla kullanılmaya başlanırken, yeni nesil robotik şirketleri yalnızca donanım geliştirmek yerine robotların gerçek dünyada daha hızlı ve esnek şekilde çalışmasını sağlayacak yapay zeka altyapılarına odaklanıyor. Neuromorphic de bu alanda faaliyet gösteren yeni nesil girişimler arasında yer alıyor.
Vatan Aksoy Tezer, Cem Şeref Toker ve Ege Doğanay tarafından kurulan girişim, yapay zeka destekli otonom robotik sistemler geliştiriyor. Şirketin temel hedefi; insanların çalışmasının zor, tehlikeli veya verimsiz olduğu fiziksel ortamlardaki görevleri robotlara devretmek ve robotların iş dünyasında daha yaygın kullanılmasını sağlamak.
Y Combinator’dan 500 bin dolarlık yatırım
Geçtiğimiz Haziran ayında kurulan Neuromorphic, Y Combinator’ın Summer 2026 programına kabul edildi. Girişim, program kapsamında 500 bin dolarlık yatırım aldı. Neuromorphic’in geliştirdiği temel teknoloji, “hardware-agnostic intelligence” yani donanımdan bağımsız yapay zeka yaklaşımına dayanıyor. Bu yaklaşım, yapay zeka sistemlerinin belirli bir robot modeline bağlı kalmadan farklı donanımlar üzerinde çalışabilmesini amaçlıyor.
… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.


