Sabah05:53·Öğle 13:16 İstanbul24°·Parçalı bulutlu Nöbetçi eczane:Adalar 1 Ağustos 2026, Cumartesi
Ara

Yeni Parti'de 'sürpriz' sinyali: Özgür Özel'den Demirel ve Özal'ın sağ kollarına işaret

Gündem27 Temmuz 2026 10:075 gün önce
Yeni Parti'de 'sürpriz' sinyali: Özgür Özel'den Demirel ve Özal'ın sağ kollarına işaret

Haber Merkezi

CHP'den ayrılarak Yeni Parti'yi kuran Özgür Özel, "siyasi yelpazenin her kesiminden destek aldıklarını" belirtti ve yeni bir "sürprizin" kapısını araladı. Özel'in sürpriz açıklaması sonrası Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in sağ kollarını işaret etmesi dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'nin yargı kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilmesinin ardından Yeni Parti'yi kuran Özgür Özel, Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu.

Yeni Parti'nin kurulmasıyla "siyasi yelpazenin dört bir yanından tebrik ve destek telefonlarının geldiğini" söyleyen Özel, "Şimdi ismini vermeyeyim ama şöyle söyleyeyim belki sonra sürpriz haberi sizle yaparız" dedi.

Özel'in sürprize dair konuşmasının hemen ardından saydığı isimler dikkat çekti:

"Mesela biraz önce Özal’ın sağ kolu Faruk Saydam’la Manisa’da kurucu il başkanı, sonra milletvekili Demirel’in sağ kolu Sümer Oral Maliye Bakanı. İkisi aradılar aynı şekilde yurdun dört bir yanından siyasetçiler vatandaşlar arayıp desteklerini bildiriyorlar."

Partisinin "siyasi yelpazenin her yanından sahiplenildiğini" söyleyen Özel, "Umutluyuz, heyecanlıyız, iyi olacağını görüyoruz. Gelen haberler iyi geliyor. İlk değerlendirme olarak bunları söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

… Haberin devamı aşağıdaki özgün kaynağında.

Kaynağından oku · haber.sol.org.tr ↗
Bu içerik otomatik olarak derlenmiştir. Tüm hakları özgün yayıncısına aittir (haber.sol.org.tr).

İlgili Haberler