Avrupa'da Schengen krizi! 'İspanya'ya kapatılsın'

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin paylaşımını alıntılayarak "Bu mesaj, Avrupa dayanışması beklediğimiz ve parti demagojisinden ziyade bunu umduğumuz bir dost ve ortak ülkenin Dışişleri Bakanı'na yakışmıyor" ifadesini kullandı.
Albares, paylaşımında İtalya'nın Madrid Büyükelçisini çağırdığını bildirdi.
'NE KADAR DERİN BİR HATA'
İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımında,Schengenbölgesinin İspanya'ya kapatılmasını desteklediğini belirterek, "düzensiz ve kontrolsüz göçün ulusal güvenlik için tehlike oluşturduğunu" savunmuştu.
Tajani, paylaşımında "Ceuta'dan gelen görüntüler, Madrid hükümetinin 500 binden fazla düzensiz göçmene İspanyol, dolayısıyla Avrupa vatandaşlığı vermeyi seçmesinin ne kadar derin bir hata olduğunu ve insan kaçakçılığını teşvik ettiğini gösteriyor." ifadelerini kullanmıştı.
… Continue reading the full article at the original source below.



